Je geld verdienen met Instagram: hoe doe je dat?

Het klinkt als een droombaan: je geld verdienen met Instagram. Oud-voetballer Thijs Bouma uit Hardenberg doet het en Thijs Holtmaat uit Enschede wil het.Â

Beide heren proberen geld te verdienen met Instagram door foto's te maken gericht op mode en lifestyle, alleen is Thijs Bouma al een tijdje langer bezig en heeft daardoor al 144.000 volgers op zijn account. Thijs Holtmaat is afgelopen zomer pas begonnen. Hij heeft nu 13.000 volgers.

Voetbal vs Instagram

Thijs Bouma (25) uit Hardenberg is een voetballer die gespeeld heeft bij Jong FC Twente, Almere City en De Graafschap. In 2015 kreeg Bouma een hele zware blessure waardoor het voetballen voor een lange tijd op een zijspoor belandde. Thijs was naast voetballer ook altijd al model en maakt daar op Instagram dankbaar gebruik van. Hij heeft ondertussen meer dan 140.000 volgers en kan daar nu zijn geld mee verdienen.

"Laatst ging ik op vakantie naar Bali en kreeg ik gratis overnachtingen, met de voorwaarde dat ik foto's op mijn Instagram account zou plaatsen", aldus Bouma.

Paplepel

De liefde voor mode en lifestyle is de Enschedeër Thijs Holtmaat met de paplepel ingegoten, dat moet ook wel als je het neefje van Kim Kötter bent. Thijs is afgelopen zomer pas begonnen en heeft nu twee betaalde opdrachten gehad. Een leven zoals de oud-voetballer lijkt Thijs Holtmaat ook wel wat: "Ik begin net, maar het zou mooi zijn als ik er straks ook echt van rond kan komen." Thijs maakt eerst zijn studie Small Business & Retail af met, zeer toepasselijk, zijn Instagram-account als afstudeeronderwerp. 

Deel dit artikel: