UIT-tips voor het weekend van 5, 6 en 7 januari

Proosten op Deventer 1250 jaar, proeven van streekproducten, genieten van de laatste midwinterhoorn klanken of een winters dagje tussen de Dino’s. Wat ga jij doen dit weekend?

Opening Deventer 1250 jaar

Vrijdagavond om 20.00 uur wordt de opening van Deventer 1250 jaar gevierd op de Welle aan de IJssel. Preciés op de plek waar de Angelsaksische missionaris Lebuïnus in het jaar 768 voet op Deventer bodem zette wordt om 20.00 uur middels muziek, lichteffecten en vuurwerk verbeeld hoe Lebuïnus de IJssel overstak en met de bouw van een houten kerkje de fundering van Deventer legde. Een reis door de tijd volgt.

 

Streekmarkt Delden

Kom zaterdag naar de eerste Deldense streekmarkt van het nieuwe jaar en geniet van lekkere streekproducten rond de Oude Blasius in het centrum van Delden. Een plein vol kraampjes met ruim 25 producten die variëren van groente, fruit, vlees, vis tot brood en zuivel uit de eigen streek. De streekmarkt is elke eerste zaterdag van de maand te bezoeken tussen 09.00 en 15.00 uur.

 

Drie Koningenwandeling Enschede

Zaterdag is het Drie Koningen. Dit is de laatste dag waarop de klanken van de midwinterhoorn te horen zijn. Op Driekoningenavond wandelt het multicultureel wereldmuziekkoor IntervOcaal zingend door de wijk rondom wijkcentrum ’t Volbert. Samen met de midwinterhoornblazers van de Vanker Bloazers en andere muzikanten. De blazers beantwoorden de roep van het koor en de andere muzikanten. De start is om 18.00 uur bij Wijkcentrum ’t Volbert in Enschede

 

Knieperkestocht Almelo

De naam van de wandeltocht komt van "Knieperke", het Twentse woord voor het nieuwjaarrolletje. Op de start en finishlocatie worden de Knieperkes vers gebakken. De tocht is leuk voor het hele gezin en de afstand is 6, 7, 10 of 11 kilometer. De route is uitgezet in het gebied Wateregge en Gravenallee aan de Noord-Oost kant van Almelo en wordt aangegeven met klompjes. Langs de route zullen jachthoorns schallen. De start is tussen 11.00 uur en 14.00 uur aan de Knoefsweg 4 in Almelo.

 

Winterdinoland Zwolle

Dinoland is omgetoverd tot een Winter Dinoland. In dit laatste weekend van de kerstvakantie te bezoeken tussen 12.00 en 20.00 uur. Bewonder metershoge zandsculpturen of maak je eigen sculptuur, bekijk de interactieve tentoonstelling T-Rexpeditie, kom indoor laser gamen en als het donker wordt zijn de China Light Dino’s prachtig om te zien. Verder is er volop gezelligheid op het winterplein en kun je zowel binnen als buiten lekker klimmen en spelen.

 

‘Winters die Waren’ in Kampen

Tot en met 11 februari 2018 kun je de expositie 'Winters die Waren' bekijken in het Stedelijk Museum Kampen.  Knisperende, dikke pakken sneeuw, lopen over bevroren rivieren en bloemen op de ruiten als je 's ochtends wakker werd. De expositie toont wintergezichten uit de periode 1800-1940. De tentoonstelling bestaat deels uit werken uit de eigen collectie aangevuld met schilderijen van collega instellingen, particulieren en kunsthandels.

 

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

 

Meer over dit onderwerp:
OverUIT Cultuur Verhalen
Deel dit artikel: