Het water klotst tegen de brug in Fortmond: 'Het is net alsof we aan zee wonen'

Het IJsselwater bereikt morgen rondom Deventer het hoogste peil. De weilanden in Fortmond staan al volledig onder water. Ook de toegangsweg naar de buurtschap in de gemeente Olst staat onder water. De grote vraag die dan ook onder de bewoners leeft; moeten we morgen met de boot naar de dijk?

"Ik heb net even wat boodschappen ingeslagen. Sigaren, wijn en brood", lacht Ton Loman. Ook zijn buren rijden net met de auto weg richting de supermarkt. "Voor de zekerheid kopen we maar wat extra spullen."

Wieneke Kolk stelt haar buurman gerust. "Het valt allemaal wel mee. Ik verwacht niet dat we het veer gaan gebruiken, want het stijgt nog maar een paar centimeter." 

Zee

De bewoners van Fortmond vinden het vooral mooi. "Het is net of we aan zee wonen", zegt Kolk. "Het water klotst erg hard tegen de brug aan, dat geluid doet mij echt aan de zee denken."

En niet alleen de inwoners van Fortmond vinden het een fraai schouwspel. "De afgelopen dagen was het hier een komen en gaan van mensen die hier wilden kijken", vertelt Loman.

Meer over dit onderwerp:
hoog water IJssel Deventer Fortmond Nieuws
Deel dit artikel: