UIT-tips voor het weekend van 12, 13, 14 januari

Prachtige vogels in Zwolle, een schaatstocht op kunstijs, sterrenkijken voor kinderen in Lattrop of carnavalskleding kopen en verkopen in Zwolle. Dit weekend is er voor elk wat wils.

Nationale Vogeltentoonstelling

Ben je een liefhebber van vogels? Neem dan dit weekend een kijkje op de Nationale Vogeltentoonstelling in de IJsselhallen Zwolle. Van donderdag t/m zondag zijn hier ruim 12.000 wedstrijdvogels te zien en te horen. Kanaries, parkieten, papegaaien, kleinere tropische vogels, exotische duifjes en Europese vogels strijden om het kampioenschap. Voor de jeugd is er een aparte competitie. Wil je een vogel kopen? Ook dat kan. De tentoonstelling is open van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Schaatsnacht van Deventer

Zaterdagavond kun je op kunstijsbaan De Scheg in Deventer testen hoe het gesteld is met je schaatsconditie. Er kunnen vier prestatietochten gereden worden met afstanden van 25, 50, 100 en 150 kilometer. De start is voor alle afstanden om 16.00 uur. Later starten mag, maar om 23.00 uur wordt de prestatietocht afgerond en is finishen niet meer mogelijk. Aanmelden voor een afstand kan online. Schrijf je in, trommel supporters op om je aan te moedigen en maak er een gezellige avond van.

 

Kindersterrenkijkavond Lattrop

Kids zijn de baas zaterdag in Cosmos Sterrenwacht tijdens de kindersterrenkijkavond. Tijdens een boeiende lezing leer je alles over het zonnestelsel. De mooiste foto’s en video’s vertellen het verhaal over de planeten, kometen en vallende sterren. In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. In het observatorium staat één van de grootse telescopen van Nederland. En op het dakterras staan verschillende telescopen opgesteld. Aanvang 19.30 uur.

 

Carnavalsbeurs Zwolle

Het is bijna carnaval. Zondag wordt de jaarlijkse Zwolse Carnavalsbeurs georganiseerd op de locatie van De Nieuwe Bierton aan de Schellerbergweg 27. Zowel Carnavalsverenigingen, carnavalsgroepen, kapellen, particulieren, ondernemers als hobbyisten kunnen deelnemen aan deze beurs om hun spullen te verkopen voor eigen kas. Een mooie gelegenheid om al je oude carnavalskleren en -spullen eens flink op te ruimen en misschien wel leuke andere dingen weer terug te kopen. De beurs is open tussen 12.00 en 16.00 uur.

 

De Kleine Cowboy in Hengelo

In Schouwburg Hengelo is zondag een wilde western voor kleine cowboys en grote bandieten te zien. ‘De Kleine Cowboy’(4+) neemt je mee op een avontuur vol stoere cowboys en zingende cactussen, compleet met zanderige soundtrack, live geluidseffecten en kampvurige liedjes. Na de voorstelling kun je samen met je ouders het podium op voor een meet & greet met de cowboys. Vanaf 13.15 uur kun je spelen met Playmobil (in cowboystijl) in de foyer. De voorstelling begint om 14.30 uur.

 

Uurtje Cultuurtje Zwolle

Zondag begint Cultuurschip Thor in Zwolle het nieuwe jaar met een intiem swingend Uurtje Cultuurtje. Het concert wordt verzorgd door een uniek gelegenheidstrio dat bestaat uit zangeres Erica Yong, saxofonist Patrick Curfs en pianist Rik Elings. Erica Yong is een waanzinnig swingende pop-, soul- en jazz zangeres, ze treedt al vanaf haar 15e als soliste of in ensembles op in binnen- en buitenland, onder meer bij het Orkest van de Luchtmacht. Een uurtje onvervalste Pop en Soulmuziek om 12.00 uur en nog eens om 15.00 uur.

 

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Meer over dit onderwerp:
OverUIT Cultuur Verhalen
Deel dit artikel: