Politiek Hof van Twente wil extra vergadering over kap van bomen in Goor

Wethouder Harry Scholten gaat andere opties overwegen om de 94 bomen in Goor die hij wil kappen voor de sanering van de grond toch te laten staan. De bewonersbijeenkomst van deze week, waarin veel kritiek werd geuit op het plan, was voor de wethouder 'een eyeopener'.

"Omwonenden bleken heel erg aan de bomen gehecht te zijn. Zij vinden het behoud van de bomen belangrijker dan eventuele gezondheidsrisico's, dat heeft mij aan het denken gezet. Misschien moet er een andere oplossing komen", zegt de wethouder.


Extra vergadering

De PvdA en de SP van Hof van Twente willen een extra raadsvergadering om te onderzoeken of de bomen aan de Gondalaan in Goor allemaal gekapt moeten worden.

Fred Rijkens, fractievoorzitter van de PvdA, is bang dat de bomen op grond van verkeerde conclusies gekapt worden. Volgens Rijkens handelt het college te snel. Zo moet er een deskundige worden gevraagd of de asbest gesaneerd kan worden zonder bomen te kappen, iets wat volgens hem niet gebeurd is. 


Subsidie 

"De wethouder doet alsof de asbest een acuut gezondheidsprobleem is, daar is geen sprake van", zegt Rijkens. De fractievoorzitter vermoedt dat het college de bomen snel wil kappen omdat het asbest-saneringstraject in Goor anders vertraging oploopt, waardoor de gemeente subsidie van de provincie misloopt.   

Volgens Harry Scholten, wethouder in Goor, is het "absoluut niet waar" dat de gemeente snel wil kappen vanwege provinciale subsidies. "Geld speelt absoluut geen rol".

Bewonersvergadering 

Scholten vindt het overdreven dat de PvdA en de SP een extra raadsvergadering willen. "Woensdag praat ik weer met omwonenden. Als we er daarna nog niet uitkomen kunnen ze toch alsnog een raadsvergadering aanvragen?", aldus de wethouder.

Meer over dit onderwerp:
bomen gondalaan goor Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: