Waterkering bij Kampen weer afgebroken

Het water in de IJssel zakt weer. En dus wordt in Kampen de waterkering weer afgebroken. In alle vroegte gingen vrijwilligers van de hoogwaterbrigade op pad.

Een groep van zo'n 20 vrijwilligers werkt hard om de waterkering weer af te breken die begin dit jaar is opgebouwd om Kampen te beschermen tegen hoog water. Al met al een flinke klus. 'Het afbreken duurt ongeveer een uurtje' , vertelt Freddie Schutte. Hij is coördinator van de Vrijwilligersbrigade. 'De waterkering is niet alleen bedoeld voor het hoogwater van de IJssel zelf, maar ook nodig op het moment dat de balgstuw is opgeblazen. Dan kan het kritiek worden.' 

 

Inmiddels stijgt het water van de IJssel niet langer. De verwachting is dat het dit weekend weer gaat zakken. Op verschillende plekken langs de IJssel zijn er maatregelen genomen om 'Ruimte voor de rivier' te maken. Of dat effect heeft wordt nog onderzocht. 'Dat is nu nog te vroeg om die conclusie te trekken. Als het hoogwater weer voorbij is, gaan we evalueren hoe alles is verlopen.', aldus coördinator Schutte.  

Deel dit artikel: