Nederlandse Reisopera uit Enschede gooit alle kostuums in de verkoop

De Nederlandse Reisopera uit Enschede gaat alle kostuums en rekwisieten verkopen. Omdat de ateliers van de operagroep aankomende zomer verhuizen, wordt er gestopt met kostuumverhuur.

In de zomer verhuist de Nederlandse Reisopera van de Perikweg naar de Performance Factory. Het gebouw aan de Perikweg wordt gesloopt, omdat er nieuwe woningen op het terrein worden gebouwd. 

De kostuumverhuur van de Nederlandse Reisopera stopt op 20 februari. Alle kostuums, pruiken en rekwisieten uit de operaproducties worden op een openbare verkoopdag op 3 februari van de hand gedaan.

Verkoop en veiling

Het gaat in totaal om honderden stukken die allemaal gemaakt zijn in de eigen ateliers van de Nederlandse Reisopera. De meest bijzondere stukken worden niet verkocht, maar geveild. Liefhebbers kunnen vanaf 22 januari online bieden op hun favoriete rekwisiet, pruik of kostuum.  

Aanmelden voor de verkoopdag kan vanaf maandag op de website van de Reisopera. Vrijdag is de Nederlandse Reisopera te gast in Overijssel Vandaag op TV Oost.

Deel dit artikel: