Wisselvallig Go Ahead Eagles hervat competitie met forse nederlaag bij NEC

Een dramatische avond voor Go Ahead Eagles op bezoek bij NEC. In Nijmegen startte de ploeg van trainer Jan van Staa sterk, maar ging het vervolgens keihard onderuit: 5-1.

Go Ahead Eagles schoot uit de startblokken en had zich binnen mum van tijd al op rozen kunnen schieten. Na vijf minuten werd Joey Suk geen strobreed in de weg gelegd, maar de middenvelder uit Deventer schoot over. Hierna trok NEC-aanvaller Anass Achahbar, die door de Nijmegenaren gehuurd wordt van PEC Zwolle, de regie naar zich toe. Nadat hij eerst op doelman Sonny Stevens stuitte en zijn tweede poging over de lat zeilde, was het de derde keer wél raak. Uit een schitterende assist van Ferdi Kadioglu kon Achahbar simpel binnentikken, 1-0.

Nemane

Het duurde echter niet lang voor de equipe van Van Staa een duit in het zakje deed. De kersverse aanwinst Aaron Nemane snelde langs de NEC-defensie en wist zo zijn competitiedebuut op te luisteren met een treffer. Na de gelijkmaker nam de thuisploeg het heft in handen. Waar Steeven Langil in kansrijke positie eerst nog voorlangs schoot, daar legde hij de bal even daarna panklaar voor Kadioglu. Vanaf elf meter werkte hij de bal achter Stevens, 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Valse hoop

Net als in het eerste bedrijf kreeg Go Ahead Eagles vrijwel direct na het fluitsignaal een dot van een kans. Van dichtbij stuitte Nemane echter op NEC-goalie Joris Delle en zo verzuimde hij zijn tweede van de avond te maken. Luttele seconden later werd aan de andere kant van het veld het net wederom wél gevonden. NEC kwam er razendsnel uit en in een prachtige aanval fungeerde Jari Schuurman als eindstation, 3-1.

Hattrick Achahbar

Go Ahead Eagles was niet bij machte zich terug in de wedstrijd te knokken. Na iets meer dan een uur voetbal kon Stevens ternauwernood redding brengen op een inzet van Gregor Breinburg, maar Achahbar was er als de kippen bij om zijn tweede van de avond tegen de touwen te werken. Nog binnen de minuut voltooide hij zijn hattrick. Geklungel in de Go Ahead-defensie werd genadeloos afgestraft door Achahbar, die in twee instanties Stevens wist te verschalken, 5-1. In het restant van het duel gebeurde er weinig en bloedde de wedstrijd langzaamaan dood.

Go Ahead Eagles beleefde een uiterst pijnlijke avond in Nijmegen en dus is het nog altijd wachten op de eerste overwinning onder Van Staa.

NEC - Go Ahead Eagles 5-1

1-0 Achahbar (17)

1-1 Nemane (23)

2-1 Kadioglu (40)

3-1 Schuurman (49)

4-1 Achahbar (61)

5-1 Achahbar (62)

Arbiter: Bax

Geel: Dijkstra, Savastano

NEC: Delle; Heinloth, Sturing, Golla, Verdonk; Dijkstra (Bikel/82), Kadioglu, Breinburg; Schuurman (Jansen/70), Achahbar (Braken/74), Langil.

Go Ahead Eagles: Stevens; Opdam, Buwalda, Schenk, Savastano; Suk, Soumaoro (Overgoor/63), Beltrame; Nemane, Hendriks, Langedijk (Werkhoven/63).

Bekijk hier de statistieken van Go Ahead Eagles na het duel bij NEC.

Deel dit artikel: