Dierenbescherming haalt verwaarloosde katten uit huis in Enschede

De Dierenbescherming heeft vanmiddag 26 zwaar verwaarloosde katten uit een enorm vervuilde woning in Enschede gehaald. Medewerkers van het Dierenopvangcentrum Enschede waren bijna de hele dag bezig om de wilde katten te vangen.

"Tot in de lades van de oven in de keuken werden katten aangetroffen", zegt een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming.

In het huis woonde een 68-jarige vrouw, die een teruggetrokken bestaan leidde. "Erg triest dat dit voorkomt in Nederland. Een uit de hand gelopen situatie waarin dier, maar ook mens de dupe zijn", schetst de inspecteur. 

Overal kattenpoep

Veel van de katten waren mager en behoorlijk ziek. De woning was compleet vervuild en lag onder de kattenpoep. Desondanks betaalde de eigenaresse iedere maand haar huur. Omdat de bewoonster niet had voldaan aan eerder opgelegde lasten, is uiteindelijk besloten om alle katten mee te nemen.

De vrouw is tijdelijk bij een kennis ondergebracht. Wanneer de katten voor herplaatsing in aanmerking komen is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel: