Van Staa ziet aanknopingspunten: ''Daar moeten we ons aan vasthouden''

Ondanks de onfortuinlijke nederlaag van Go Ahead Eagles op bezoek bij NEC (5-1), hoopt trainer Jan van Staa dat zijn ploeg voort kan borduren op de eerste helft die de Deventenaren in De Goffert op de mat legden.

"De eerste helft heb ik een beter Go Ahead gezien dan dat wij gewend zijn de laatste weken. Daar moeten we ons aan vasthouden", zegt Van Staa na afloop van het duel in Nijmegen. De tweede helft geven we het in een kwartier weg. Dat is heel vervelend. Toen was NEC ook een maatje te groot."

Persoonlijke fouten

"Het is jammer dat er dan ook een aantal persoonlijke fouten bij zitten. Maar dat is inherent aan de spelers die vandaag op het veld hadden. Niemand laat het bewust lopen, maar na rust kom je gewoon kracht tekort. Dat moet beter", vervolgt de oefenmeester.

Debutanten

Van Staa liet zijn vier nieuwe aankopen direct in de basis starten. "Die jongens hebben al een tijd geen wedstrijd gespeeld. Dan moet je gelijk uit naar NEC. Dan weet je dat dat een probleem kan zijn. Het zat hem echter niet alleen daarin. Na 45 minuten konden we niet meer mee in het tempo en komen we gewoon kwaliteit tekort om te stunten tegen NEC. Dat is heel jammer", luidt zijn besluit.

Deel dit artikel: