Belastingdienst en politie vallen binnen bij vakantiepark Hessenheem in Markelo

De politie heeft vanmorgen samen met onder meer de belastingdienst en de sociale recherche een inval gedaan op vakantiepark Hessenheem aan de Potdijk in Markelo. Aanleiding is de onrust op het vakantiepark, waar het met de regels niet zo nauw zou worden genomen.

De gemeente Hof van Twente heeft aanwijzingen dat er 'onregelmatigheden' zijn die de openbare orde en veiligheid verstoren, dat er sprake is van sociale problemen, fraude, openstaande boetes en het niet betalen van belastingaanslagen. Reden voor de gemeente om de bewoners van het recreatiepark aan de tand te voelen.

De controle wordt uitgevoerd door medewerkers van de vreemdelingenpolitie, de belastingdienst, het UWV, de sociale verzekeringsbank en het handhavingsteam van Hof van Twente. 

Zicht op personen die in het park verblijven

De gemeente wil dat recreatieverblijven prettige en veilige terreinen zijn voor recreatief verblijf. Daarom heeft de gemeente besloten om gezamenlijk met instanties één controle te organiseren. Met de controle krijgt de gemeente bovendien beter zicht op welke personen op het park verblijven en onder welke omstandigheden.

Als tijdens de controle blijkt dat de wet- & regelgeving wordt overtreden, dan wordt daar tegen opgetreden.

Buitencentrum Hessenheem heeft een oppervlakte van circa 32 hectare en telt ruim 400 standplaatsen. De controle gaat naar verwachting de hele dag duren.

Meer over dit onderwerp:
vakantiepark markelo Nieuws
Deel dit artikel: