Twee woningen ontruimd bij grote brand Tubbergen, nablussen duurt nog uren

Bij de brand in Tubbergen, vanmorgen vroeg in een bedrijfspand, zijn twee nabijgelegen woningen ontruimd door de brandweer. Dat gebeurde uit voorzorg omdat het vuur kon overslaan naar de huizen. Ook twee andere bedrijfspanden in de omgeving van de brand werden door de brandweer gered.

De brand brak vanmorgen rond kwart voor vier uit bij een bedrijfspand aan de Nobelstraat in Tubbergen. In het bedrijfspand waren een automontagebedrijf en een showroom van kachels en grafstenen gevestigd.

Toen de brandweer arriveerde, was de brand al uitslaand en brandde het dak. Er waren geen personen in het bedrijfspand aanwezig. 

De inzet van de brandweer was gericht op het voorkomen van overslag naar naast naastliggende bedrijfspanden en twee woningen. Met behulp van vier tankautospuiten, een autoladder en ondersteunende voertuigen is dit gelukt en is de brand bestreden.

Er kwam veel rook vrij  bij de brand dat richting het industrieterrein trok. De brandweer heeft geadviseerd om bij hinder ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven.

Twee uur na het uitbreken van de brand was het vuur onder controle. Het pand is verloren gegaan. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nablussen.  

Meer over dit onderwerp:
Tubbergen brand 112 Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: