Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Lelystad Airport
Foto: RTV Oost / Ties van der Heide fullscreen

Minister over Lelystad Airport: "Eind deze maand hak ik een knoop door"

Geplaatst 05 feb 2018 - 15:57
Gewijzigd 05 feb 2018 - 16:20

Minister Cora van Nieuwenhuizen gaat eind van deze maand een knoop doorhakken over de toekomst van Lelystad Airport. 

Dat zei ze eerder vandaag in een speciale persconferentie in Deventer. Van Nieuwenhuizen voerde daar vandaag gesprekken met provinciale en gemeentelijke bestuurders, inwoners en ondernemers over Lelystad Airport. Er waren vertegenwoordigers uit Deventer, Zwolle, Dalfsen, Heerde, Elburg, Oldebroek, Hattem, Lochem en Steenwijkerland.

Luisteren naar belanghebbenden

Van Nieuwenhuizen wil op die manier zo goed mogelijk luisteren naar de belanghebbenden. Die maken zich zorgen over de toename van geluidsoverlast in 2019. Het is de bedoeling dat Lelystad Airport in april 2019 een deel van de vakantievluchten van het overvolle Schiphol gaat overnemen. Die datum is onzeker nu de volledige oppositie in de Tweede Kamer uitstel wil. Ook sommige coalitiepartners hebben hun twijfels.

De opening van Lelystad Airport, dat een deel van de vakantievluchten van het volle Schiphol moet overnemen, staat op losse schroeven na fouten bij het berekenen van de verwachte geluidsoverlast door overvliegende vliegtuigen. Sindsdien ligt het vliegveld onder vuur bij omwonenden, die vrezen voor het einde van hun rust.