Fledderus nieuwe technische man bij Heracles: "Heb dit niet aan zien komen"

Mark-Jan Fledderus wordt vanaf komende maand de nieuwe technisch manager bij Heracles Almelo. Hij assisteerde directeur Nico-Jan Hoogma sinds afgelopen zomer, toen hij stopte als speler en wordt binnenkort dus al een belangrijke pion binnen de club.

Hij zag het niet aankomen: "Nico-Jan Hoogma gaat naar de KNVB en dat hadden wij twee weken geleden absoluut niet verwacht."

Hij vervolgt: "We hebben een half jaar lang geweldig samengewerkt en daar ben ik Nico ook heel erg dankbaar voor. Ik leerde elke dag ontzettend veel van hem en dat heb ik hem ook gezegd: leuk voor je dat ze het gesprek met je aan willen, maar ik ben er persoonlijk niet blij mee, was het eerste wat ik zei."

Gezicht van de club

Fledderus wordt nu niet het gezicht van de club: ""Rob Toussaint is algemeen directeur, dus die is uiteindelijk eindverantwoordelijk en de grote baas bij de club. Die zal bij alles rond de club het gezicht zijn en op het voetbalgedeelte zal ik het woord voeren bij vragen die er zijn vanuit de media."

Hij gaat het technisch beleid niet alleen bepalen: "Daar ga ik een grote rol in hebben, maar daar ga ik uiteraard overleggen met Rob Toussaint elke dag en sparren met het bestuur. Nico-Jan Hoogma heeft mij ook toegezegd dat hij altijd bereikbaar is om te sparren over eventuele keuzes. Daar ben ik heel erg blij mee, want die ervaring is natuurlijk goud waard."

Ontzettend dankbaar

Fledderus wordt dus al na een half jaar aangesteld: "Het is snel. Een half jaar geleden stond ik nog onder contract als profvoetballer. Wat goed is komt snel, zeggen ze. Dus laat ik hopen dat ik daarin goed ben. Ik heb heel veel vertrouwen in mezelf, veel geloof in mezelf en ik ben de club ontzettend dankbaar dat zij geloven in mij. Dat ze mij de kans geven en het vertrouwen geven dat ik het mag gaan doen."

Deel dit artikel: