Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Haaksberger politiek presenteert zich bij de RTV Oost-karavaan
Foto: RTV Oost / Bart Kieft fullscreen

Haaksberger politiek presenteert zich bij de RTV Oost-karavaan

Geplaatst 12 feb 2018 - 17:19
Gewijzigd 13 feb 2018 - 10:29

De eerste kandidaten stonden al klaar toen de RTV Oost-verkiezingskaravaan nog maar net een plek had gekozen voor het gemeentehuis. Door een aantal vragen te beantwoorden maakten (kandidaat-)raadsleden voor de camera duidelijk waarom Haaksbergen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op hen moet stemmen.  

Behalve algemeenheden, zoals meer woningbouw en voldoende geld voor de zorg, kwamen er ook enkele specifieke thema's naar voren. Zo wil CDA meer aandacht geven aan het behoud van de voorzieningen voor de kerkdorpen. D66 daarentegen vindt het belangrijk dat in de afgelopen jaren de financiën op orde zijn gebracht.

Een aantal politici liet weten niet blij te zijn met uitlatingen van oud-raadslid Geert Winkelhuis, vanochtend op Radio Oost. Winkelhuis vindt dat de Haaksberger politiek 'zwalkende' is.   

De RTV-Oost verkiezingskaravaan trekt de komende weken door de provincie. Tussen 9 en 11 uur kunnen kandidaten en kiezers zich melden met hun politieke wensen bij het gemeentehuis. Morgen is de karavaan in Steenwijkerland.