Van Staa houdt vertrouwen: "Hopen dat die kansen er weer in gaan vliegen"

Go Ahead Eagles-trainer Jan van Staa wijt de nederlaag tegen FC Emmen aan het missen van kansen. "We hebben een aantal honderdprocentkansen laten liggen. Eigenlijk hadden we op een 1-0 voorsprong moeten komen, maar bij de tegenaanval komen we 1-0 achter."

Vlak voordat Alexander Bannink de enige goal van de wedstrijd kreeg, miste Sam Hendriks een opgelegde kans. "Normaal is dat een doelpunt, maar op dat moment zijn we zó gefocust op het aanvallen dat we het verdedigen vergeten. Zij straffen het wel af en wij niet."

Compliment
"Ik moet de jongens een compliment geven dat ze tot het eind zijn doorgegaan. Bruno Andrade kreeg nog een kans alleen voor de keeper en Beltrame kwam op een meter of tien van het doel nog een keer met een half schotje", somt Van Staa op. "Dat zijn normaal ballen waarvan er drie invliegen, maar die hebben we niet gemaakt en dan verlies je van een ploeg die in de winning mood zit en dat geluk wel heeft."

Niet laten lopen
Ondanks de beroerde resultaten - Go Ahead won maar één van de laatste dertien duels - blijft Van Staa vertrouwen houden in zijn ploeg: "Vandaag verlies je met 1-0, vorige week was het 2-1 en daarvoor 4-3, elke keer met één doelpunt verschil. Het is niet zo dat we denken van: het zit allemaal tegen, dus we laten de wedstrijden maar lopen. Dat is flauwekul. Maar het is een gegeven dat we een aantal mensen missen en dat we steeds nieuwe mensen moeten inpassen. Dat maakt het voor de ploeg niet makkelijker."

Hard werken
"We moeten wel achter de ploeg blijven staan in de hoop dat die kansen er weer in gaan vliegen, want dat had vandaag ook gekund. Maar het wordt hard werken, dat is duidelijk", besluit Van Staa.

Deel dit artikel: