Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Raad van State
Foto: RTV Oost / Rogier van den Berg fullscreen

Raad van State stelt gemeente Steenwijkerland veel vragen over vergunning hypermarkt

Geplaatst 12 feb 2018 - 19:39
Gewijzigd 13 feb 2018 - 21:42

Het is de vraag of de Raad van State de vergunning voor de omstreden hypermarkt in Steenwijk zal goedkeuren. De Raad stelde het gemeentebestuur van Steenwijkerland vandaag veel vragen over de vergunning, die volgens veel winkeliers uit Steenwijk heel vaag is. Daardoor kan moeilijk worden gecontroleerd of de exploitant van de hypermarkt zich aan de regels houdt.

De hypermarkt moet volgens de regels voor minstens 51 procent uit een zeer grote supermarkt bestaan. Het resterende deel moet het assortiment van een warenhuis hebben. Maar als in de supermarkt naast levensmiddelen ook andere spullen worden verkocht, wordt het verschil met een warenhuis onduidelijk.


De Steenwijker winkeliers zijn ook bang dat er misschien toch een iets minder grote supermarkt komt, wat de kans op de komst vergroot. In de vergunning is niet aangegeven hoe groot die supermarkt precies mag worden.


De Steenwijker winkeliers leven volgens hun advocaat in grote onzekerheid over de komst van een grote concurrent. Investeringen in hun winkels doen ze voorlopig niet.


Het gemeentebestuur en vergunninghouder Focus Retail zeggen dat ze juist een flexibele vergunning willen om zo makkelijker een exploitant voor de hypermarkt te vinden.


De Raad van State oordeelt over zes weken.