Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Rijssen-Holten stemt waarschijnlijk tegen Agenda van Twente
Foto: RTV Oost/Ruud Dilling fullscreen
De media wordt geladen ...

'Vertrouwen in Regio heeft deuk opgelopen' Rijssen-Holten stapt uit de Agenda van Twente.

Geplaatst 13 feb 2018 - 16:38
Gewijzigd 13 feb 2018 - 16:46

Een meerderheid van de gemeenteraad van Rijssen-Holten stemt komende donderdag tegen de nieuwe Agenda van Twente. Daarmee stapt de gemeente uit het regionaal samenwerkingsverband.

De SGP in Rijssen-Holten evenals het CDA en de VVD stemmen donderdag tegen deelname aan de nieuwe Agenda van Twente. Grootste bezwaar is het proces naar de totstandkoming van het voorstel en de evaluatie om de Agenda van Twente toe te voegen aan de begroting van de Regio Twente. Gevolg zou volgens de partijen zijn dat de gemeente de zeggenschap verliest over de besteding van de ingebrachte gelden.  'Het vertrouwen in de Regio Twente heeft door de procedure een deuk opgelopen,' aldus fractievoorzitter Scheppink van de SGP.

Unaniem

Of de plannen doorgaan als Rijssen Holten en waarschijnlijk ook Almelo afhaken is maar de vraag, het voorstel moet unaniem door de deelnemende gemeenten worden gesteund.

Almelo

Ook Almelo lijkt uit de Agenda van Twente te stappen, meldt de Tubantia. De verkoop van de aandelen Twence is voor de raadsleden een vereiste om mee te blijven doen, maar die verkoop is mislukt. Daarnaast zijn er inhoudelijke redenen om niet meer mee te willen doen.

In het plat

Scheppink van de SGP stuurt niet aan op een breuk met de Regio Twente. 'We werken op heel veel terreinen heel goed samen en de regio mag altijd bij ons aankloppen, maar met dit onderdeel doen we gewoon even niet mee.' Donderdag buigt de gemeenteraad van Rijssen-Holten zich in het plat over het voorstel. De raad vergadert een keer per jaar in het dialect