Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
HoogOverijssel verbaasd over zoveelste fout
Foto: RTV Oost / Ties van der Heide fullscreen

Actiegroep HoogOverijssel verbijsterd over 'zoveelste fout rond Lelystad Airport'

Geplaatst 13 feb 2018 - 11:13
Gewijzigd 13 feb 2018 - 17:15

De actiegroep HoogOverijssel is verbijsterd over het nieuws dat er opnieuw fouten zijn gemaakt in de procedures rond Lelystad Airport. "Het lijkt wel of het primaire doel is dat de uitbreiding gewoon door moet gaan. Kostte wat het kost", aldus Ben Schrijver van het actiecomité.

Gisteren bleek dat de deskundige die voor het ministerie de fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moet herstellen, is teruggetreden. Dit deed hij nadat De Stentor had ontdekt dat hij getrouwd is met de directeur van de commissie-mer. Die commissie moet het gerepareerde rapport beoordelen.


Belangenverstrengeling

"Het heeft inderdaad alle schijn van belangenverstrengeling", aldus Schrijver.

"Het rare is dat ze uit zichzelf die conclusie niet hebben getrokken. Terwijl elk redelijk nadenkend mens op zijn klompen kan aanvoelen dat het raar is dat je een rapport moet opstellen dat je vrouw gaat beoordelen. Het is in ieder geval stom, maar het riekt bijna naar een doelbewuste actie."


Kritischer

Wel ziet actiegroep HoogOverijssel dat steeds meer politici kritischer worden op de gang van zaken rond de uitbreiding van Lelystad Airport. "We houden rekening met meerdere scenario's. De meest optimistische zou zijn dat de minister zelf besluit dat de gang van zaken helemaal overnieuw moet. We wachten dus nog even af hoe dit zich politiek ontwikkelt."

Mocht de minister toch besluiten dat de uitbreiding gewoon volgens plan door kan gaan, dan heeft de actiegroep nog een laatste troef. "In dat geval zullen wij naar de rechter stappen. We hopen dat het niet nodig is, maar het is wel een scenario waar we rekening mee houden."