Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
MMA Meld Misdaad Anoniem
Foto: Meld Misdaad Anoniem fullscreen

M.: meer anonieme meldingen over harddrugs, totaal aantal meldingen Oost-Nederland stabiel

Geplaatst 13 feb 2018 - 15:44
Gewijzigd 13 feb 2018 - 15:46

Het aantal meldingen bij Meld Misdaad Anoniem is vorig jaar landelijk gestegen, maar in Oost-Nederland licht gedaald. Dat meldt M. in haar jaaroverzicht. Het aantal meldingen in onze politieregio nam met ruim twee procent af. 

M. kreeg vorig jaar bijna zeventienduizend anonieme meldingen, 2700 daarvan kwamen uit de politieregio Oost-Nederland. Een groot deel van de meldingen had te maken met harddrugs. Er is al jaren een stijgende lijn zichtbaar in het aantal anonieme meldingen over harddrugs. 

M. ontvangt steeds vaker tips over drugshandel via het dark web, is te lezen in het jaaroverzicht. Anonieme tips waren aanleiding voor een gezamenlijk onderzoek van de Nederlandse en Duitse opsporingsdiensten. In december werden in Haaksbergen en Bad Bentheim vier mensen aangehouden.

Eén van de Nederlandse verdachten zou via het dark web handelen in drugs, dat vervolgens betaald werd in bitcoins. Deze werden witgewassen door middel van autohandel via de Verenigde Staten en Duitsland. Er werd beslag gelegd op twintig personenauto’s, tientallen merkhorloges en bitcoin-rekeningen in meerdere landen.