John Stegeman na vier jaar hoofdtrainerschap weg bij Heracles Almelo

John Stegeman vertrekt na dit seizoen bij Heracles Almelo. Hij is dan vier jaar hoofdtrainer in Almelo geweest. In totaal was hij tien jaar werkzaam bij Heracles.

Stegeman werd in augustus 2014 opvolger van de ontslagen Jan de Jonge. Hij bereikte met Heracles in 2016 Europees voetbal. In de voorronde van de Europa League werd de ploeg toen over twee duels uitgeschakeld.

Interesse

In de winterstop liet hij tijdens het trainingskamp in Spanje al doorschemeren ambitie te hebben en mogelijk eens verder te gaan kijken na dit seizoen. Zondag liet hij weten "dat er misschien wel wat interesse is."

Resultaten

In zijn eerste jaar bleef Stegeman met Heracles in de eredivisie, de ploeg eindigde als veertiende. Een jaar later werd hij dus knap zesde. Haalde de play-offs en won die. Vorig jaar eindigde Heracles op de tiende plek, momenteel is het elfde.

Leegloop

Zo gaat de leegloop bij Heracles door. Voorzitter Jan Smit stopte vorig jaar, directeur Nico-Jan Hoogma gaat aan de slag bij de KNVB en nu gaat dus ook de hoofdtrainer weg.

Deel dit artikel: