Winter in Overijssel: Een nieuw onderkomen en een dag vol avontuur

RTV Oost volgt deze week twee families op vakantie in elkaars provincie: de familie Ensink uit Holten en de familie Baltus uit het Limburgse Valkenburg. Hoe ervaren ze de streekeigen gewoonten, de natuur, musea, culinaire specialiteiten, attractieparken en natuurlijk de inwoners?

Na een ontbijtje, bezorgd door de plaatselijke bakker, is het voor de familie Baltus tijd om richting Hanzestad Deventer te gaan. Eerst met een pontje over de IJssel en daarna een chocoladeworkshop bij Sjokolaa. Iedereen mag een eigen chocolade-item maken en natuurlijk wordt er hier en daar ook wat gesnoept.. 

Zwemmen

Na deze heerlijke workshop is het tijd voor zwemplezier in sport- en bewegingscentrum de Scheg. Na het zwemmen wacht het nieuwe onderkomen op de familie uit Valkenburg. 

Spanning, sensatie en rust

De familie Ensink gaat verder met hun avontuurlijke vakantie en zoekt de hoogte op in de klimhal in Gulpen. Van spanning en sensatie naar rust op het drielandenpunt bij Vaals. Ook hier blijkt weer dat vader Harm van alle markten thuis is. Hij kruipt in zijn rol als gids en quizmaster en geeft tekst en uitleg.

Schieten en beschoten worden

Verder met een wat beweeglijkere activiteit, namelijk lasergamen in Kerkrade. Niet alleen de kinderen zijn bloedje fanatiek, ook moeder Annemarie staat haar mannetje!

Meer over dit onderwerp:
Winter in Overijssel Verhalen
Deel dit artikel: