Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
30 kandidaten voor gratis opleiding tot drone-piloot
Foto: Bert Eeftink fullscreen

30 kandidaten voor gratis opleiding tot dronepiloot

Geplaatst 21 feb 2018 - 16:36
Gewijzigd 26 feb 2018 - 17:32

Zo’n 30 mensen meldden zich vanochtend op het voormalige vliegveld Twente om opgeleid te worden tot dronepiloot. De kandidaten zijn bijstandsgerechtigd en krijgen de opleiding gratis aangeboden door de gemeente Enschede en de Drone Flight Academy. Ze moeten wel eerst medisch gekeurd worden. Het werkgelegenheidsproject wordt uitgevoerd op Space53, het testcentrum voor drones op het luchthaventerrein. Vanochtend was er een informatie-bijeenkomst. 

Volgens de initiatiefnemers van het project wordt het vak van drone-piloot zeer gewild in de toekomst.  "Drones en dus ook dronepiloten worden nu al ingezet bij dijkinspecties, bij de beveiliging van bedrijventerreinen en vermissingen. In de toekomst nemen de mogelijkheden alleen maar toe".  

De opleiding tot piloot duurt enkele maanden. Eén van de kandidaten, Enschedeër Bjorn Matz, ziet de nieuwe baan wel zitten: "Ik ben werkzoekend en dit lijkt me bijzonder uitdagend". De eerste ervaringen met het besturen van drones vielen hem vanochtend mee. "Het lijkt een beetje op een videogame en daar kan ik prima mee omgaan".

Vlieginstructeur Henk Ottens toonde zich tevreden over het niveau van de kandidaten. "Sommigen hadden al best veel ervaring. Die gaan ongetwijfeld hun brevet halen".