OverUIT-tips voor het weekend van 23 , 24, 25 februari

Een kroegentocht met livebands, een gratis proefles striptekenen voor kinderen of een platenbeurs bezoeken: alles is mogelijk. Ook deze week geeft OverUIT weer voldoende tips voor het weekeinde.

Landelijke Sterrenkijkdagen
De Landelijke Sterrenkijkdagen zijn op vrijdag en zaterdag. Op meerdere locaties in de regio zijn mensen welkom om gratis door een telescoop naar de hemel te kijken. Museum TwentseWelle in Enschede is beide avonden om 19.00 uur geopend en combineert het sterrenkijken met een presentatie over onder andere het ontstaan van ons zonnestelsel.

Op zaterdagavond is er bij de Cosmos sterrenwacht in Lattrop een kindersterrenkijkavond, ook in Almelo is die avond veel fraais te zien en in Zwolle is er een speciaal buitenprogramma. Ook Buurse doet mee en heeft 3 telescopen opgesteld.

Krokusbrocante aan de IJssel Deventer
Op zaterdag kan iedereen die gek is op antiek, vintage en brocante z’n hart ophalen.De Krokusbrocante markt vindt plaats in de Grote of Lebuïnuskerk. Liefhebbers kunnen heerlijk struinen. Een leuke hoed, een chique sigaartje, een glas champagne en flarden van chansons zijn ingrediënten voor een ultiem pluk-de-dag gevoel. De Krokusbrocante is geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Kroegentocht met live bands
Zaterdag is er een kroegentocht bij vijf verschillende cafés in vijf verschillende dorpen.

Muziekliefhebbers kunnen zich naar café's in Sibculo, Westerhaar, Geerdijk, Beerzerveld en Vroomshoop laten rijden om daar te genieten van diverse livebands. Zo treedt B-Normal op
in Westerhaar, boerenrockband Schot deur 't Pleeraam in Geerdijk en classsicrockband The Marshalls in Sibculo. En, met het busvervoer zit het ook goed. Want, Teun ‘De Neuze’ Stevens -bekend als buschauffeur uit de clip van het legendarische nummer ‘Busje komt zo’ van Duo Höllenboer- is chauffeur van dienst.

Wastra Weekend in Kallenkote
Zaterdag en zondag staat in dierenpark Taman Indonesia Indonesische textiel centraal. Niet alleen worden er 4 films over batik en textiel getoond, er is ook een batik expositie, een batik statement photobooth, een workshop voor kinderen en is er een kleine pasar met batik producten van jonge ontwerpers uit Nederland en Indonesië. Met vragen kunnen bezoekers terecht bij batikkenner Sabine Bolk. Zij weet precies van welk eiland, welke techniek en uit welke periode het doek afkomstig is.

Internationale platenbeurs Zwolle
Op zondag vindt de grootste Platenbeurs van de Benelux plaats. Een dag waar de echte platenliefhebbers hun hart op kunnen halen. De IJsselhallen in Zwolle staat in het teken van LP’s, cd’s, dvd’s, en merchandise. Open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Proefles striptekenen in Deventer
Tekencursus Cartoon- & Korte Striptekenen geeft zondag een gratis proefles in Kikajon in Deventer. Kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 leren zelf stripfiguren te tekenen, emoties, houdingen, bewegingen, kleding, achtergronden tekenen, grappen bedenken en uitwerkenIn een prettige omgeving onder begeleiding van cartoonist Martin Geuzendam. De proefles duurt een uur en de aanvang is om 11.30 uur.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Meer over dit onderwerp:
Cultuur overuit Verhalen
Deel dit artikel: