Topscorers: Zesde voor Peterson, Bas ter Hogt maakte achtste voor HSC

Na alle winterperikelen werd er afgelopen weekend weer volop gevoetbald. Hieronder een overzicht van de doelpuntenmakers en topscorers.

Eredivisie

In de Twentse derby maakte Kristoffer Peterson vrijdag zijn zesde voor Heracles Almelo. Aan de andere kant maakte Adnane Tighadouini zijn tweede voor FC Twente. PEC Zwolle kwam zondag niet tot scoren. Mustafa Saymak van die ploeg blijft de leider met tien treffers. Bekijk hier het volledige overzicht.

&show_metric=goal:91px]

Jupiler League

Go Ahead Eagles won vrijdag verrassend bij koploper Jong Ajax. Pieter Langedijk maakte daarbij zijn vijfde van het seizoen. Rick Ketting kopte zijn tweede binnen. Gisteravond kwam de Deventer ploeg niet tot scoren tegen Jong AZ. Sam Hendriks kwam beide duels niet in actie. Hij blijft de leider met zestien treffers. Bekijk hier het volledige overzicht.

Langedijk maakte zijn vijfde (foto: Pro Shots)

2e divisie

HHC Hardenberg kwam zaterdag niet tot scoren tegen Jong Sparta Rotterdam. Rick Hemmink is daar de topscorer met tien treffers, Rob van der Leij staat op negen en Rens van Benthem op acht. Bekijk hier het volledige overzicht.

&show_metric=goal:91px]

3e divisie

Bas ter Hogt maakte zondag zijn achtste voor HSC'21 en komt daarmee op gelijke hoogte met ploeggenoot Bas Postma en broer Tom ter Hogt. Jeroen Visscher maakte zijn tweede voor Quick'20 en Ritchie Zinga maakte zaterdag zijn eerste twee treffers voor Jong FC Twente. Rashaan Fernandes scoorde een keer en staat nu op vijf. Bekijk hier het volledige overzicht.

&show_metric=goal:91px]

Hoofdklasse

De vier hoofdklassers maakten zaterdag gezamenlijk slechts drie doelpunten. Anne van der Kolk maakte zijn vierde voor SC Genemuiden, ploeggenoot Danny Menting scoorde voor de tweede keer en Mark Schra maakte zijn tweede voor Staphorst. Berkum en Excelsior'31 kwamen niet tot scoren. Bekijk hier het volledige overzicht.

&show_metric=goal:91px]

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Voetbal Sport Amateurvoetbal
Deel dit artikel: