Raadsleden Dalfsen betreuren vertrek burgemeester Noten

Politici in Dalfsen vinden het jammer dat burgemeester Han Noten binnenkort vertrekt.Â

"Ik vond het een goede burgemeester", zegt Jos Ramaker, de nestor van de Dalfser gemeenteraad en fractievoorzitter van de grootste raadspartij Gemeentebelangen. 


'Goede raadsvoorzitter'

"Hij was een goede raadsvoorzitter en had diverse contacten in Den Haag. Dat is allemaal plus."

Ramaker vindt het wel jammer dat Noten vlak na zijn herbenoeming wil afzwaaien. "We moeten wel zorgen voor continuïteit in Dalfsen, bijvoorbeeld dat we een burgemeester vinden die iets langer blijft dan zeven jaar."


Begrip

D66-fractievoorzitter Jan Rooijakkers snapt de stap van Noten. "Ik heb er begrip voor. Hij is zestig, ik heb dat ook een tijdje geleden meegemaakt, dat is zo'n moment waarop je denkt: als ik nog wat anders wil doen, dan is misschien nu het moment."

De voorman van Gemeentebelangen vindt dat Noten had moeten wachten met het bekend maken van zijn vertrek. "De timing is niet goed. Dat had hij over de verkiezingen heen moeten tillen. Het is een ongelukkig moment."


Reclame

Rooijakkers ziet wel kansen voor de opvolger van de burgervader. "Het grote voordeel is dat Dalfsen er goed voorstaat. Zijn opvolger heeft een goede voorganger. Dat is reclame."

Deel dit artikel: