SGP Staphorst weigert verkiezingsdebat in uitgaanscentrum

De SGP in Staphorst komt donderdagavond niet naar uitgaanscentrum Kisteman om daar aan een verkiezingsdebat mee te doen. De partij kan zich niet vinden in de locatie.

Zalencentrum Spoorzicht, het gemeentehuis of een school: dat waren voor de SGP allemaal prima locaties geweest. Maar een complex waar in het weekend tot diep in de nacht wordt gefeest met daarbij nogal wat alcohol, dat vindt de SGP geen geschikte plek voor een debat.

Andere politieke partijen uit Staphorst hebben geen moeite met de locatie. "Als je ergens wordt uitgenodigd, dan ga je er gewoon naartoe", zegt lijsttrekker Alwin Mussche van de ChristenUnie. Ook het CDA denkt er zo over.

'Geen debat'

Maar de SGP blijft achter haar principiële standpunt staan: "Geen debat in een uitgaansplek waar muziek en alcohol belangrijke ingrediënten zijn", vindt voorman Lucas Mulder.

Uitgaanscentrum Kisteman in Staphorst is in verkiezingstijd ook altijd een van de stembureaus in de gemeente. Dat zal ook nu weer zo zijn. In 2014, tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen, kreeg uitgerekend de SGP hier de meeste stemmen. De gereformeerde partij kreeg er 657 stemmen, van de bijna 3000 stemmen in de hele gemeente.

Meer over dit onderwerp:
SGP Kop van Overijssel Staphorst Nieuws
Deel dit artikel: