Oplichters belagen bewoners in Deventer en Bathmen met babbeltruc

Bewoners van Deventer en Bathmen hebben gisteren een oplichter aan de deur gehad die de babbeltruc inzette om hen geld afhandig te maken. De politie heeft deze gevallen van oplichting in onderzoek.Â

In Bathmen kwam rond zes uur 's avonds  een man aan de deur van een vrouw die woont aan de Polakstraat. De man vertelde dat hij van de storingsdienst was. De vrouw liet hem binnen, waarna de man deed voorkomen alsof hij een elektrische storing verhielp. De man wilde geld hebben voor de reparatie, maar de vrouw gaf hem niets.

Bankpas gestolen

Nadat de man was vertrokken ontdekte de vrouw dat haar portemonnee met daarin haar bankpas was verdwenen. Korte tijd later bleek dat er geld was gepind met de gestolen bankpas.

Zogenaamd de meterstand opnemen

Bij een woning aan de Van Hetenstraat in Deventer liet een vrouw rond een uur 's middags een man binnen die zich voordeed als een medewerker van waterbedrijf Vitens. De man vertelde dat de meterstanden niet goed waren doorgegeven en wilde deze controleren. Hij  vertelde dat de vrouw geld terug kreeg, Hiervoor had hij haar bankpas nodig. De vrouw vertrouwde dit niet en gaf haar bankpas niet af. De man vertrok vervolgens uit de woning.  Het gaat hierbij waarschijnlijk om dezelfde man als in Bathmen.

Waterdruk meten

De bewoonster van een woning aan de Bernard Luninckstraat  in Deventer werd rond één 's middags gebeld door iemand die vertelde dat er problemen waren met de waterdruk. Er zou een vrouw langs komen om dat te controleren. Kort daarna verscheen de vrouw voor de deur. Zij wilde binnen komen. Maar toen de bewoonster liet weten dat ze andere mensen had gewaarschuwd en dat die kwamen kijken, maakte de vrouw zich uit de voeten.

Meer over dit onderwerp:
babbeltruc Bathmen Deventer Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: