Enschede werkt aan 'droom' Sportcampus Diekman

De gemeente Enschede heeft gisteravond een samenwerkingsovereenkomst gesloten met vier sportverenigingen en stichtingen voor de ontwikkeling van een heuse sportcampus op het oude Diekmanterrein. De partners waarmee Enschede de uitdaging aangaat zijn Stichting FC Twente Vrouwen, Sportclub Enschede, VV Zuid Eschmarke en Sportaal.

Het is de 'droom' van Enschede om te komen tot een regionale topsportlocatie. Een bruisende sociale hotspot, waar talenten worden ontwikkeld en ambities worden waargemaakt. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten in een groene omgeving.


De partijen willen allereerst een duurzame trainingsaccommodatie realiseren op het Diekman. Sportwethouder Jurgen van Houdt: "Met elkaar gaan wij voor een open regionaal sportpark van de toekomst, dat bijdraagt aan een leefbare en veilige wijk. Een duurzame leefomgeving waar sport de basis is en talenten worden ontwikkeld. Deze gezamenlijke intentie is de start van een geclusterd, open sportpark met goede faciliteiten voor topsport en breedtesport.

Verhogen leefbaarheid wijk

"Het park draagt bij aan de leefbaarheid van de wijk. De accommodaties zijn maatschappelijk inzetbaar en worden ontmoetingsplekken voor mensen uit de wijk. Dat is niet alleen mijn droom, maar onze droom die we samen willen en kunnen realiseren. Partijen die hieraan ook mee willen doen zijn van harte welkom", aldus Van Houdt.

Meer over dit onderwerp:
Diekman sportpark Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: