Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Hier kunt u woensdag stemmen - en hier moet u aan denken
Foto: Flickr Creative Commons / svenbosman fullscreen
De media wordt geladen ...

Hier kun je woensdag stemmen (en hier moet je aan denken)

Geplaatst 20 mrt 2018 - 11:59
Gewijzigd 21 mrt 2018 - 07:35

Van Nederlands kleinste stembureau in Marle tot mobiele stembureaus op stations: door de hele provincie kan woensdag gestemd worden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het dichtstbijzijnde stembureau vind je in het volgende overzicht.

Vanaf woensdagochtend 7.30 uur zijn de Overijsselse stembureaus geopend. Stemmen kan tot 's avonds 21.00 uur. Kijk hier waar de stembureaus in jouw gemeente staan. Let op: bijzondere stembureaus kunnen afwijkende openingstijden hebben.Niet vergeten: stempas en ID
Om te kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen moet je achttien jaar of ouder zijn. Kiesgerechtigden krijgen voor de verkiezingen op hun huisadres een uitnodiging om te stemmen: een stempas.

Wil je stemmen, dan moet je deze stempas én een identiteitsbewijs meenemen. Je kunt dan stemmen in elk stembureau binnen jouw gemeente. 

Geen geldig ID?
Je identiteitsbewijs mag maximaal vijf jaar verlopen zijn. Als je jouw identiteitsbewijs kwijt bent dan kun je je in het stemlokaal identificeren met een schriftelijke bevestiging van de melding van vermissing in combinatie met een document met je naam en pasfoto. Denk aan een persoonlijke ov-chipkaart of een bibliotheekpas.

Stemmen bij volmacht
Zelf niet in de gelegenheid om te gaan stemmen? Bij het stemmen via een volmacht moet je de stempas en (een kopie van) het identiteitsbewijs aan de volmachtnemer overhandigen. Dat mag ook op een smartphone of tablet. Dit identiteitsbewijs mag op de dag van de stemming maximaal vijf jaar zijn verlopen.

Meer lezen over: