Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Man schiet op politiebureau Coevorden
Foto: 112 Hardenberg fullscreen

Verdachte schietpartij Holtheme schoot op politiebureau omdat niemand open deed

Geplaatst 22 mrt 2018 - 20:21
Gewijzigd 23 mrt 2018 - 05:44

De 28-jarige man uit Coevorden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in Holtheme, schoot op het politiebureau in Coevorden omdat niemand open deed.

De man, die de komende drie maanden nog vastzit, wilde zich volgens RTV Drenthe bij de politie melden na de schietpartij. Bij het politiebureau in het Drentse Coevorden deed echter niemand open. "Dat was de reden dat hij op het pand heeft geschoten", aldus zijn advocaat Judith Kwakman. Er waren volgens haar wel twee agenten, maar die waren op dat moment achter het bureau, omdat ze wilden uitrukken naar een melding.

Na zijn arrestatie vertelde hij dat hij in Holtheme iemand had neergeschoten. Rond dezelfde tijd werd aan de Haandrik een zwaargewonde 28-jarige Coevordenaar gevonden. Hij overleed korte tijd later.

Kennissen
Over de toedracht van de schietpartij wil de advocate niets zeggen. Wel laat ze aan RTV Drenthe weten dat de mannen elkaar kenden.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van moord en verboden wapenbezit. Op 14 juni is de eerste openbare zitting bij de rechtbank in Zwolle. De inhoudelijke behandeling van de moordzaak staat gepland op 11 september. Voor die tijd wordt de verdachte naar verwachting van zijn advocaat nog psychiatrisch onderzocht.