Twentse autoliefhebbers 'scoren' startbewijs Mille Miglia 2018

Het is ze gelukt; Frans Munsterhuis en Peter van Merksteijn staan in mei aan de start van de Mille Miglia 2018.

De Jaguar is nog maar net klaar. Slechts vier maanden geleden kwam de oldtimer van Amerika naar Enschede en nu is hij klaar voor de Mille Miglia 2018.

Bold and nut restauratie

"Het heeft onze restaurateur heel wat inspanning en uurtjes hard werken gekost maar het is gelukt. Ieder boutje en ieder moertje heeft Han Jansen in handen gehad. Behalve het spuitwerk is alles origineel en dus uniek. De Jaguar XK 140 SE uit 1956, is klaar voor de Italiaanse oldtimerrace", aldus een stralende Frans Munsterhuis.

Kans uit duizenden

Samen met vriend en autocoureur Peter van Merksteijn heeft Munsterhuis een startbewijs gekregen van de unieke én geliefde race. "Er worden jaarlijks duizenden auto's ingeschreven en er is maar plek voor een kleine vierhonderd. Dat wij dit jaar mogen starten is aan de ene kant bijzonder maar aan de andere kant begrijpelijk. We hebben een unieke auto aangeschaft en de organisatie is derhalve blij met onze komst", aldus Munsterhuis.

Openluchtmuseum

Zo gaat het inderdaad, de organisatie van de Mille Miglia bepaald wie een startbewijs krijgt en daarbij is vooral de historie en de diversiteit van de automobielen doorslaggevend. Dat deze twee Tukkers er de komende editie bij zijn, is dus best bijzonder. "Het is geen autorace zoals wij gewend zijn. We hebben niet de snelste wagen en het parcours is voor ons onbekend, dus voor een podiumplek gaan we niet. Wat we wel gaan doen is genieten én stiekem toch wel, daar waar het kan, racen", aldus Van Merksteijn.