Losser gaat los tijdens WK steppen

Losser wordt deze zomer enkele dagen het centrum van de wereld. De stepwereld, welteverstaan. In het Twentse plaatsje worden medio juli namelijk de wereldkampioenschappen steppen gehouden. Zo’n 300 deelnemers uit de hele wereld strijden in diverse categorieën om het eremetaal.

Trots 

Wethouder sport Joop Hassink is er maar wat trots op dat de “Footbike World Championships” in ‘zijn’ Losser worden gehouden. “Het is een prachtig topsportevenement dat ongetwijfeld een hoop publiek trekt. De organisatie rekent op minimaal 3000 bezoekers in het centrum van Losser.

Wereldwijd 


Vincent Gooiker uit Hengelo is fervent footbiker en ook deelnemer aan het WK. “Het is geweldig dat de wedstrijd in mijn eigen Twente plaatsvindt”, zegt hij. De deelnemers komen vanuit de hele wereld. Zo hebben zich al ruim 25 Australiërs aangemeld maar ook deelnemers uit Nieuw Zeeland en Canada.

Ruig


Er wordt door mannen en vrouwen gestreden op vier onderdelen: sprint, estafette, het criterium en de marathon. Volgens Vincent Gooiker is het steppen een echte kijksport: “het kan er soms ruig en spectaculair aan toe gaan”.

Aanwas 


WK-voorzitter Danny Gerritzen hoopt dat de kampioenschappen gaan zorgen voor een aanwas van het aantal footbikers. “De sport is groeiende en we hopen met dit WK nog meer enthousiasme los te krijgen.

Het Fookbike-evenement vindt van 19-22 juli plaats in Losser. Naast de sportieve happening vindt er ook een uitgebreid randgebeuren plaats.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: