Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
FNV wil dat minister meer doet om vakkrachten Siemens in Hengelo te houden
Foto: RTV Oost fullscreen

FNV wil dat minister meer doet om banen Siemens in Hengelo te houden

Geplaatst 12 apr 2018 - 11:47
Gewijzigd 12 apr 2018 - 12:23

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat moet meer doen om de werkgelegenheid van Siemens in Hengelo te behouden. Dat vindt FNV Metaal. De vakbond doelt op de banen van 600 specialistische vakkrachten in duurzame technologie.

Vanavond is hierover een debat in de Tweede Kamer. Volgens de FNV draait Siemens miljoenen omzet op overheidsprojecten. De vakbond meent dat de Hengelose vestiging onnodig in gevaar is gebracht door de aankondiging dat de locatie gesloten wordt.


Nieuwe start

Volgens Hans Zebel, bestuurder van FNV Metaal, moet Siemens de risico's beperken voor geïnteresseerde overnamekandidaten, zodat het bedrijfsonderdeel een nieuwe start kan maken. 


Siemens Duitsland heeft volgens de FNV bij zijn reorganisatie vooral gekeken naar de werkgelegenheid in Duitsland. Zebel: ‘Het is makkelijker om vestigingen over de grens te sluiten, dan in eigen land. Siemens Duitsland heeft geen oog voor de belangen van de werknemers in Nederland. Wij vinden dat onaanvaardbaar.’


Actiever bemoeien

De FNV roept de Tweede Kamer op om minister Wiebes de opdracht te geven om zich actiever te bemoeien met het proces. Hans Zebel: ‘Dit is geen moment om achterover te leunen. We moeten deze loyale vakkrachten met hun kennis over duurzame technologie behouden voor Nederland.’