Go Ahead Eagles mist acht spelers tegen FC Eindhoven

Go Ahead Eagles moet met een gehavende selectie op jacht naar eerherstel in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Na het gestaakte duel met Jong PSV (6-0) van afgelopen dinsdag mist trainer Jan van Staa liefst acht spelers.

Sjoerd Overgoor liep dinsdag tegen een schorsing aan (5e gele kaart van het seizoen) en Jeff Stans viel uit met een enkelblessure. Ook Sam Hendriks (infectie), Bruno Andrade (knie), Mauro Savastano (lies), Maarten de Fockert (hersenschudding), Brem Soumaoro (voet) en Thijs Dekker (elleboog) zijn niet inzetbaar.


Dzepar in basis

Door de afwezigheid van Overgoor en Stans zijn er op het middenveld nu basisplaatsen voor Orhan Dzepar, die dit seizoen pas zeven keer in actie kwam in het eerste elftal, en Stefano Beltrame. Siebe Schets, die sinds deze winter wordt gehuurd van FC Twente, maakt zijn debuut in de wedstrijdselectie.

Van Staa beseft dat de ploeg wat recht heeft te zetten na de forse nederlaag van dinsdag: "We beseffen maar al te goed dat we de fans, de hele club hebben teleurgesteld. Maar juist wij moeten uit die teleurstelling komen en er morgen vol voor gaan."

Andere scheidsrechter

Het duel met FC Eindhoven zou eigenlijk worden geleid door Reinold Wiedemeijer, maar de arbiter is per direct gestopt uit vrees voor nieuw blessureleed. De KNVB heeft Clay Ruperti aangewezen als zijn vervanger.

Het duel in de Adelaarshorst is vrijdagavond live te volgen via Radio Oost.

Deel dit artikel: