De ‘Cowboy van Staphorst’ timmert nu ook muzikaal aan de weg: nieuw album komt eraan

Hij staat lokaal bekend als ‘de Cowboy van Staphorst’. Omdat hij het liefst gekleed in cowboykleren, compleet met hoed, door zijn geliefde dorp loopt. Met zijn houtsnijwerk heeft Albert Timmerman (59) de hele wereld al veroverd, maar hij wil nu ook muzikaal doorbreken: “Want muziek is het allermooiste dat er is.”

Het houtsnijwerk van Albert Timmerman is vermaard. Behalve in de trouwzaal van het gemeentehuis van zijn woonplaats Staphorst is het in de loop der jaren de hele wereld overgegaan. “Tot in Amerika en Japan aan toe.”


Maar wat minder bekend is dat Timmerman ook andere ambities koestert. Momenteel werkt hij namelijk aan een nieuw album. “Ik neem alles thuis op, gewoon hier op zolder. Die apparatuur is vandaag de dag zó goed.”


Plattelandspop
Plattelandspop noemt hij zijn muziek. Met een vleugje country, smartlap, maar ook palingpop. “Want The Cats zijn mijn grote muzikale helden. Net als Neil Young trouwens. Plattelandspop dus, behalve dat ik niet in het dialect zing.” Hij houdt het op Nederlandstalig. Waar hij zijn eerste album nog in het Engels zong, maakte hij later de overstap naar zijn ‘moerstaal’.

Oefenen
Hij speelt alle instrumenten zelf in. “Ik speel ook wat gitaar, maar uit die keyboards kun je vandaag de dag eigenlijk alle instrumenten halen.”

En net als met het houtsnijwerk leerde hij zichzelf alles aan. “Ik heb wel wat muzieklessen gehad, maar het is vooral een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen.”


Volgens het gezegde zou een schoenmaker zich bij zijn leest moeten houden, maar Timmerman heeft daar weinig boodschap aan. Na het houtsnijwerk nu dus de muziek. “En ach, optredens vinden doorgaans in het weekend plaats. Beide moet dus prima te combineren zijn.”

Doorbraak?

Want muziekmaken is die andere grote passie. “Je krijgt een deuntje in je kop, maakt daar een melodie onder, een beat, een tekst, en dan alles opnemen. Dat vind ik echt het allermooiste dat er is.”

Of hij gaat doorbreken? Ach, hij ziet wel wat de toekomst hem brengt. “Maar 59 jaar is een mooie leeftijd om te beginnen, toch…?”

Meer over dit onderwerp:
Staphorst Kop van Overijssel Verhalen
Deel dit artikel: