'Week van Mooi Schoon' van start in Kampen

De Week van Mooi Schoon is vanmorgen gestart in Kampen. 15.000 leerlingen van ruim 200 basisscholen in de regio verlossen de wijken van zwerfafval.

Wethouder Spijkerman gaf het startsein en meteen erna gingen de leerlingen van 3 groepen van de Prismaschool in Kampen op jacht.

Gewapend met grijpstok en veiligheidshesje trokken ze in groepjes door de wijk.

"Voordat een blikje is vergaan, dat duurt 50 jaar. De kinderen die hier vandaag afval verzamelen, zijn 62 tegen de tijd dat dat blikje weg is. Ik hoop dat ze dat bewust maakt van de schade die een stukje afval kan veroorzaken", zegt wethouder Spijkerman.

Het is de Week van Mooi Schoon in alle 17 gemeenten die de afvalverwerking laten uitvoeren door ROVA. ROVA is de initiatiefnemer. Er doen binnen die gemeenten ruim 200 basisscholen mee aan het project, 15.000 leerlingen die in herkenbare gele hesjes door de wijken struinen.

"Kijk eens in mijn zak", roept een van de jonge deelnemertjes. "Wat een rommel he? Dat heb ik allemaal op straat gevonden. Wat slecht dat mensen dat zomaar achter zich neer gooien, dit hoort in de afvalbak!"