FC Twente opnieuw stap dichter bij degradatie door nederlaag bij ADO Den Haag

FC Twente is opnieuw een stap dichter bij degradatie uit de eredivisie gekomen. De ploeg verloor bij ADO Den Haag met 2-1 en daardoor kan in de komende doordeweekse ronde het doek al vallen voor de Enschedese ploeg.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Een schot van Goppel ging via een Twente-been naast. Aan de andere kant was het bij de eerste kans raak. Maher zette hard voor en Jensen gleed de 0-1 binnen.

Gelijkmaker

Even later zette Maher opnieuw voor, maar Slagveer wist niet te scoren. Twente hield het achterin aardig goed dicht en leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar daar dacht Johnsen anders over. Hij schoot hard de gelijkmaker binnen na knullig balverlies van Assaidi. Direct daarna was het rust.

Kansen ADO

ADO kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg goede kansen via Immers, El Khayati en Bakker. Aan de andere kant gaf Maher niet goed voor na een fraaie aanval. Invaller Falkenburg kopte uit een hoekschop, Drommel kon zijn inzet vangen.

Opnieuw Johnsen

Een kwartier voor het einde was het wel raak voor de thuisploeg. Johnsen wipte de bal over Drommel en zette ADO daarmee op voorsprong. Trainer Pusic bracht daarop verdediger Hooiveld als pinchhitter. Die kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar miste een voorzet van Tighadouini en ook aan de andere kant was ADO nog dichtbij. Het bleef bij 2-1.

Degradatie

Door de nederlaag kan Twente woensdag degraderen uit de eredivisie. Het speelt zelf dinsdag tegen PEC Zwolle. Als het dan verliest is het afhankelijk van de resultaten van Sparta en Roda. De Rotterdammers verloren vanavond met liefst 7-0 van Vitesse en dus blijft het verschil vier punten.

ADO Den Haag - FC Twente 2-1

0-1 F. Jensen (13)

1-1 Johnsen (45+2)

2-1 Johnsen (75)


Arbiter: Gözübüyük

Geel: Meijers, Cuevas

ADO Den Haag: Groothuizen; Ebuehi (David/71), Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, Bakker, El Khayati (Gorter/89); Goppel (Falkenburg/65), Johnsen, Hooi.

FC Twente: Drommel; Van der Lely (Hooiveld/82), Thesker, Lam, Bijen, Cuevas (R. Jensen/74); Holla, F. Jensen, Maher; Slagveer, Assaidi (Tighadouini/66).

Bekijk hier de statistieken van FC Twente na het duel bij ADO.

Deel dit artikel: