Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Spandoek met #Twexit
Foto: RTV Oost fullscreen

Treurt de rest van de provincie om Twexit?

Geplaatst 15 apr 2018 - 17:19
Gewijzigd 15 apr 2018 - 17:55

In het stadion van ADO Den Haag ging gisteren een spandoek rond met de tekst "#Twexit". Een grap van de club uit het westen van het land. Treurt er iemand, behalve in Twente, om een eventuele degradatie van FC Twente? In de omgeving van Zwolle leven ze mee met de buren.

Komende dinsdag vecht FC Twente tegen degradatie in een duel tegen PEC Zwolle. De supporters van PEC hopen natuurlijk de punten binnen te halen, maar ze vinden het ook jammer dat de club uit Twente uit de eredivisie dreigt te verdwijnen.

Roemrijk

"Twente kan er eigenlijk niet uit, die hoort in de eredivisie", zegt PEC supporter Brendie Oostenbroek. "Het is een mooie roemrijke club, met een jeugdopleiding en die heel veel doet. Het is jammer als die uit de eredivisie verdwijnt", zegt PEC supporter Rob van Dijk.

Punten weggeven?

Maar willen de supporters van PEC de Twentse club helpen? In het voetbal gunt niemand elkaar wat. "Nee, de punten gaan naar Zwolle, en het is waarschijnlijk toch al te laat", zegt Oostenbroek. "Ik hoop dat de punten naar PEC gaan, maar mocht PEC slecht spelen en de punten gaan naar Twente, dan gun ik ze dat van harte", zegt van Dijk.