Banketbakkerij Van Orsouw Zwolle failliet, maar overname door eigenaren Vito's is al rond

"Het wordt de place to be." Dat zegt banketbakker Max van Dijk over de toekomstplannen van banketbakkerij Van Orsouw in Zwolle. De banketbakkerij is failliet verklaard en meteen overgenomen door de eigenaren van Vito's. Zij zetten het bedrijf voort, met een aangepast concept, met Max van Dijk "en met de Orselino!"

"Op een locatie als deze alleen moorkoppen te verkopen, dan wordt het lastig", zegt Van Dijk over het faillissement. Het ging al langer niet goed met de zaak in het centrum van de stad. Er stond zelfs een executieveiling van de Belastingdienst gepland, maar dat hoefde uiteindelijk niet te gebeuren. 

Helpen

"Carine Wiersema en Kees Schreuders - de eigenaren van Vito's - vroegen of ze iets voor me konden betekenen", vertelt Van Dijk. De drie zijn goede bekenden van elkaar. "Wij willen wel helpen", zeiden ze. Dat werd dus uiteindelijk geregeld met de overname van Van Orsouw. 

"We gaan verder onder de naam Maxime's", zegt Carine Wiersema. Het concept wordt wel wat aangepast. "We gaan verder uitbreiden, broodjes, een terras. Na de zomer wordt het pand helemaal verbouwd en in ere hersteld." En de Orselino, het bekendste gebakje van Van Orsouw, blijft op de kaart staan, wordt verzekerd.

Hoeveel van de personeelsleden na het faillissement overgenomen worden is nog niet bekend. "We gaan kijken wat we kunnen doen, we proberen het allemaal zo netjes mogelijk op te lossen", aldus Wiersema.

Deel dit artikel: