Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Letselschade-expert Yme Drost is goed te spreken over de afhandeling van het monstertruckdrama
Foto: RTV Oost fullscreen
De media wordt geladen ...

Letselschade-expert Drost: 'Meeste slachtoffers monstertruck hebben hun smartengeld ontvangen'

Geplaatst 16 apr 2018 - 17:10
Gewijzigd 16 apr 2018 - 17:59

Aan de vooravond van het hoger beroep in het monstertruckdrama hebben nagenoeg alle slachtoffers of nabestaanden hun smartengeld ontvangen. Dat zegt letselschadespecialist Yme Drost.

Drost heeft 53 gedupeerden in deze langslepende affaire in portefeuille en staat daarmee het overgrote deel van de slachtoffers juridisch bij.

 

Op in totaal zeven dossiers na zijn alle zaken intussen financieel afgewikkeld. “En dan hebben we het over zaken, waarin sprake is van dusdanig letsel dat er nog geen medisch eindtoestand kan worden vastgesteld", aldus de Hengelose letselschade-expert. Zo moet onder meer nog worden onderzocht of slachtoffers in de toekomst nog weer aan het werk kunnen.

Volgens Drost gaat het heel wisselend met de slachtoffers: "Afhankelijk van de ernst van de zaak. Zo zijn er mensen met blijvend letsel, waarvan de uiteindelijke impact nog altijd niet duidelijk is."

 

Regeling
Voor de slachtoffers van het monstertruckdrama is een specifieke regeling getroffen toen de assuradeurs in eerste instantie weigerden uit te keren. Die houdt in dat het Waarborgfonds de volledige schade uitkeert en die vervolgens weer verhaalt op de aansprakelijke verzekeraar.

 

“Ik heb nog weleens kritiek op verzekeraars, maar in deze specifieke kwestie heeft het Waarborgfonds heel correct gehandeld”, aldus Yme Drost.

 

Volgens Drost heeft deze niet alledaagse aanpak onder meer te maken met de enorme impact die de tragedie heeft gehad: "En alle media kijken natuurlijk mee."

Morgen dient voor het gerechtshof in Arnhem het hoger beroep tegen Mario D., bestuurder van de monstertruck. Hij vreest dat de rechtszaak oude wonden bij de slachtoffers open rijt. De advocaat van D. had al aangegeven dat hij gaat pleiten voor een werkstraf in plaats van de 15 maanden celstraf die in eerste aanleg is opgelegd. 

Drost: "Dat is uiteraard zijn goed recht, maar ik ga er vanuit dat in hoger beroep de celstraf 'gewoon' zal worden overgenomen."

Meer lezen over: