In Olst hangen de vlaggen in top na winst Yosina in The Voice Kids

De vlaggen wapperen in de Aaldert Geertsstraat in Olst. Het woonhuis van Yosina Rumajauw is versierd met slingers en ballonnen.

Olst is blij met en trots op de kersverse winnares van het RTL-programma The Voice Kids. "Het is zo geweldig wat ze gedaan heeft", zegt een glunderende passante op de fiets. "Ze maakt op een prachtige manier reclame voor zichzelf en voor heel Olst."

Ingmar, klasgenootje van Yosina, drukt tevergeefs op de bel van het huis waar Yosina woont. Hij wil haar feliciteren, maar er wordt niet opengedaan. "Ik denk dat ze nog niet thuis zijn en dat ze in een hotel hebben geslapen", zegt hij.

Huilen

Hij vindt het geweldig voor zijn klasgenootje. Hij keek de uitzending op de Prins Willem Alexanderschool met alle andere kinderen uit de klas. "Er moesten veel meisjes huilen toen ze gewonnen had. Iedereen was echt superblij."

De buurman van Yosina komt net thuis van een boodschap even verderop. Hij heeft de vlag al hangen. Net als twee andere buren. "Maar het moeten er nog veel meer worden. Heel Olst moet de vlag uithangen!"

Meer over dit onderwerp:
Salland Olst The Voice Kids yosina Nieuws
Deel dit artikel: