Berkum brengt spanning in hoofdklasse terug met zege op koploper

Berkum heeft de spanning in de hoofdklasse weer teruggebracht. De ploeg won van koploper Eemdijk met 2-1 en heeft nu nog drie verliespunten minder dan die ploeg.

Het duurde even voordat het duel op gang kwam. Alleen Bacuna kreeg enkele kansjes in de openingsfase. Na een goede kans voor de Zwolse ploeg was Sjohn van Gulik dicht bij 1-0, maar raakte de kruising. Tien minuten voor rust kwam Berkum op voorsprong. Van Brummen kopte de 0-1 binnen. Dat was ook de ruststand.

Na rust leek Eemdijk op gelijke hoogte te komen, maar Van Hoof bracht knap redding. Marc van der Meulen kreeg een goede kans op de gelijkmaker, maar zag doelman Roozendaal redden. Dat deed hij even later ook oog-in-oog met Bacuna. Tien minuten voor het einde werd het 0-2. Chris van der Meulen leek het duel te beslissen. Direct erna kwam Eemdijk echter vanaf de stip terug in de wedstrijd. Zeger Beukers maakte de 1-2. Daar bleef het bij en dus boekte Berkum een zeer belangrijke overwinning.

De ploeg heeft nu zes punten minder dan Eemdijk, maar heeft nog wel een duel tegoed. Genemuiden komt op twee punten Eemdijk.

Eemdijk - Berkum 1-2

0-1 Jeroen van Brummen (34)

0-2 Chris van der Meulen (81)

1-2 Zeger Beukers (83)

Bekijk hier de statistieken van Berkum na het duel bij Eemdijk.

Deel dit artikel: