Jongeren op Kingsnight Festival Enschede 'gedrogeerd'

Meerdere jongeren die vanavond op het Kingsnight Festival in Enschede waren, zijn 'gedrogeerd'. Met een plastic munt welteverstaan. Het gaat om een preventieactie van het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente. Tijdens de actie werden zo'n 180 jongeren aangesproken.

Sommige bezoekers van het evenement op het UT-terrein vonden een plastic munt in hun glas met de tekst 'Gedrogeerd, en dan?' Het doel van de actie is om jongeren tussen de 16 en 23 jaar na te laten denken over hun veiligheid tijdens het uitgaan en de wijze waarop ze gedrogeerd kunnen worden. 

Nadat de jongeren het muntje in hun drankje vonden, werden ze aangesproken door preventiewerkers. "Drogeren is een van de tactieken die loverboys gebruiken en die signalen bereiken ook het Meldpunt Loverboyproblematiek Twente", vertelt wethouder Jurgen van Houdt.

Mensenhandel

"Loverboypraktijken zijn mensenhandelspraktijken. Ik maak mij zorgen om de vaak kwetsbare jongeren die zo makkelijk speelbal kunnen worden van deze criminelen", vervolgt hij. "Loverboys gaan steeds geraffineerder te werk. Ook worden steeds vaker lovergirls ingezet."

Het Meldpunt Loverboyproblematiek is een samenwerkingsverband van verschillende Twentse zorg- en welzijnsaanbieders (Tactus, Jarabee, Ambiq en Alifa), Wijkteams Enschede, gemeente Enschede en politie. Zij namen het initiatief voor deze actie.

Deel dit artikel: