Startlijst is definitief: Overijssel doet weer mee in de Mille Miglia

Overijssel is ook dit jaar weer vertegenwoordigd in de '1000 Miglia'. Voor deze prestigieuze autorit tussen het Italiaanse Brescia en Rome en weer terug, hebben zich bijna vijfhonderd mensen uit de hele wereld ingeschreven, onder wie drie Overijsselaars.

Frans Munsterhuis uit Oldenzaal rijdt samen met Peter van Merksteijn uit Hengelo in een Jaguar XK 140 OTS SE uit 1956 en Edwin Lammertink uit Enter bestuurt samen met Mark Geessink uit Eibergen een Abarth Fiat 1400 touring uit 1950, die ook origineel in de Mille Miglia van 1952 heeft meegedaan. 

Prins Pieter-Christiaan

Ook oud-inwoner van Ootmarsum, Hans Hulsbergen doet mee. Met zijn wijngaard Villa Trasqua is hij één van de sponsors van dit autofestijn. Hulsbergen heeft prins Pieter-Christiaan van Oranje weten te strikken om zijn Lagonda LG 45 Rapide uit 1937 te besturen. 

Regelmatigheidsrally

De Mille Miglia wordt dit jaar van 16 tot en met 19 mei verreden. Deze rit van duizend mijl was oorspronkelijk een endurancerace, die tussen  1927 en 1957 bijna jaarlijks werd verreden. Tegenwoordig wordt de Mille Miglia nog gereden als een regelmatigheidsrally voor oldtimers die uit die tijdsperiode komen. Bekijk hier de complete lijst met deelnemers. 

Meer over dit onderwerp:
Mille Miglia oldtimers Prins van Oranje Nieuws
Deel dit artikel: