Opgebrand PEC Zwolle loopt play-offs mis na zeperd in Alkmaar

PEC Zwolle heeft op de laatste speeldag de play-offs om Europees voetbal uit handen gegeven. De ploeg van John van 't Schip, die vierde stond in de winterstop, verloor zondag met maar liefst 6-0 bij AZ en eindigt daardoor op de negende plaats in de eredivisie.

Dat betekent dat PEC Zwolle na 34 speelronden met lege handen staat. Waar de Zwollenaren in de eerste seizoenshelft nog de grote smaakmaker waren, was het kommer en kwel na de winterstop. Daarin was PEC Zwolle na FC Twente de slechtst presterende ploeg in de eredivisie. In de laatste speelronde wist ADO Den Haag wel te winnen waardoor zij achtste worden.

Jahanbakhsh

In Alkmaar had AZ in de eerste helft het beste van het spel, maar toch was de eerste kans voor de bezoekers. Een schot van Menig werd gekeerd door Bizot. Even later kwamen de gastheren op voorsprong via Jahanbakhsh. De aanvaller verraste Boer volledig met een schot door het midden. De doelman had even later wel een knappe redding in huis op een kopbal van Weghorst. 

Afstraffing PEC

Na rust was het louter AZ dat de klok sloeg. Jahanbakhsh kopte aan het begin van de tweede helft uit een hoekschop de 2-0 binnen. Het verzet was daarna definitief gebroken bij PEC Zwolle en daardoor konden de Alkmaarders uitlopen naar een ruime zege. Na een vlotte aanval schoot Midtsjø de 3-0 tegen de touwen. In een tijdsbestek van een minuut wist Weghorst de 4-0 en ook de 5-0 te maken en vlak voor tijd zorgde Jahanbakhsh met een fraai afstandsschot voor het slotakkoord: 6-0.

AZ - PEC Zwolle 6-0

1-0 Jahanbakhsh (13)

2-0 Jahanbakhsh (52)

3-0 Midtsjø (63)

4-0 Weghorst (76)

5-0 Weghorst (77)

6-0 Jahanbakhsh (88)

Arbiter: Lindhout

Geel: Marcellis, Koopmeiners

AZ: Bizot, Svensson, v.Eijden (Hoedemakers/75), Hatzidiakos, Wijndal; Midtsjö (Reinders/85),Til , Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst, Seuntjens (Boadu/69).

 

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, v.d.Berg (Ondaan/46), Marcellis, Freire, v.Polen; Dekker (Israelsson/70), Sandler, Menig, Saymak; Mokhtar (Woudstra/61). 

Bekijk hier de statistieken van PEC Zwolle.

Deel dit artikel: