He'k wat van oe an: Een Twents theaterspektakel op het water

De mooiste regionale sagen en legenden in één theaterstuk, in het Twents en op het water. Dit jaar krijgt het idee van theatermaker Laurens ten Den ook werkelijk vorm. Op het Hulsbeek in Oldenzaal tijdens Pinksteren. Het toneel, een groot ponton ligt al in het water en de regionale acteurs zijn al volop in voorbereiding.

Het is een productie van Nieuwe Twentse kunst voor en door Tukkers uit de wijde regio met onder meer Jan Riesewijk en Marijke Beijen. "Een ontmoeting van Twentse professionals en amateurs uit de wereld van kunst en cultuur", zegt Ten Den, de schrijver van het stuk. Het stuk zou eigenlijk vorig jaar al moeten worden opgevoerd, maar toen konden ze de juiste locatie op het Hulsbeek niet vinden.

"Welkom bij de Boetentiedse Biecht"

'We kunnen rekenen op veel spektakel, mooie verhalen met typisch Twentse humor", laat Ten Den weten en de locatie - het Hulsbeek - is niet voor niets gekozen. Op die plek stond vroeger een galg en dat sluit weer mooi aan op het stuk. 

"Vrouw Holle heet u welkom bij de Boetentiedse Biecht: de nacht waarin overleden zondaars verlost kunnen worden van hun eeuwige boetedoening als dwaallicht of Heemänneke. En zo komen illustere figuren uit legenden en sagen hun onschuld bepleiten. Zoals Bommen Berend, de Witte Wieven en Hutten Kloas."

Daarnaast leent de locatie zich perfect voor een theaterstuk: "Het publiek kijkt vanuit de overdekte tribune naar het podium op het water, daar waar ook de acteurs gaan schitteren", vertelt Jozef Kamphuis, producent van het stuk.

Wanneer?

He'k wat van oe an is op 18, 19 en 20 mei te bewonderen op Erve Huiskes op het Hulsbeek. Bij groot succes zijn er ook voorstellingen op 25, 26 mei en 27 mei. Tickets zijn te bestellen op www.hekwatvanoean.nl.

Meer over dit onderwerp:
cultuur Oldenzaal Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: