Reclassering wil strenger toezicht op veroordeelde oud-elftalleider Juventa '12 Wierden

De reclassering heeft de rechtbank gevraagd om het toezicht te verscherpen op de gedragingen van Herman V., die werd veroordeeld wegens ontucht met een 15-jarige jongen en het bezit van kinderporno in 2013.

De inmiddels 69-jarige V. kreeg in 2014 vijftien maanden cel waarvan vijf voorwaardelijk opgelegd, met een extra lange proeftijd van vijf jaar.  

Elftalleider C-jeugd
V. was elftalleider van de C-jeugd van voetbalvereniging Juventa '12 uit Wierden. Hij was in 2012 als docent van de onderwijsinstelling AOC Enschede betrokken geweest bij een zedendelict waarbij een leerling was betrokken. 


Volgens de reclassering moeten de voorwaarden aangescherpt worden omdat de begeleiding van V. niet goed verloopt. De man zou meermaals zijn weggestuurd bij gesprekken omdat hij geen openheid van zaken wilde geven en een opgelegd contactverbod met het slachtoffer uit 2013 genegeerd zou hebben.

Dat laatste zou blijken uit een verklaring van het slachtoffer, die vertelde afgelopen week tegen een agent dat V. niet alleen zijn broertje en zus benaderd had via Facebook maar ook contact met hem probeerde te leggen via LinkedIn. De reclassering wil onder andere in de computer van V. kijken of dat inderdaad ook zo is. 


Absoluut oneens

Herman V. is het absoluut oneens met het verzoek van de reclassering. Hij verwijt de instelling dat ze hem belemmert in zijn sociale leven en tegenhoudt dat hij emigreert naar Frankrijk. Ook ontkent hij het slachtoffer te hebben benaderd. Die zocht juist contact met hem, zegt hij: "Dat heb ik ook bij de politie gemeld, maar die hebben dat niet vastgelegd." 


Volgens de officier van justitie, die het verzoek om scherper toezicht ondersteunt, is het eenvoudig: de rechtbank heeft in 2014 vastgelegd dat V. zich moet houden aan de aanwijzingen van de reclassering en doet hij dat niet. De advocaat van de inmiddels in Almelo wonende V. heeft de rechters gevraagd om het verzoek af te wijzen. 


Over twee weken wordt het vonnis bekend. 

Meer over dit onderwerp:
Reggestreek rechtbank misbruik Nieuws
Deel dit artikel: