Twentse squashers prolongeren landstitel

De squashers van Coulisse / Twente hebben vanavond in een spannende thuiswedstrijd in Hellendoorn de landstitel in de eredivisie geprolongeerd. Het is de tweede keer dat de ploeg de titelstrijd wint.

De thuisploeg speelde drie wedstrijden tegen Drachten. Al in de tweede set van de tweede wedstrijd werd de landstitel veilig gesteld. De overwinning kwam niet vanzelf. Coach Henk Meulenbelt kon niet over al zijn sterspelers beschikken.

Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema  won de eerste wedstrijd met glans. Daarna kon Hessel Rekers wedstrijd in twee sets, met een verlenging, beslissen. 

Ondanks bepekt budget toch aan de top

Meulenbelt is trots dat ondanks een beperkt budget de ploeg uit Hellendoorn landelijk aan de top staat. Met Drachten is Coulisse / Twente de enige provinciale eredivisieclub die op dit niveau uitkomt.

Hoog niveau maar niet hoog genoeg

Volgens Meulenbelt is er veel squashtalent in de regio, "maar niet op wereldniveau". Voor goede trainingen en de competitie zijn de beste spelers toch aangewezen op het westen van het land. 

Europees kampioenschap

Meulenbelt kijkt alvast vooruit naar de Europese kampioenschappen die volgend jaar in Nederland worden gehouden. Dan wil hij een goed Nederlands team samenstellen, "want er is meer dan de landstitel". 

Meer over dit onderwerp:
Squash kampioen Nieuws Sport Overige Sporten
Deel dit artikel: