Berkum maakt geen fout in titelstrijd en zegeviert over hekkensluiter Huizen

Berkum heeft geen fout gemaakt in de strijd om de titel in de hoofdklasse B. In eigen huis werd er zaterdagmiddag met 2-1 gewonnen van rode lantaarndrager Huizen.

Berkum kende allesbehalve een daverende start. In de zesde minuut ging Dominique van Hoof gruwelijk in de fout, waarna Huizen-aanvaller Thomas Malolepszy de score opende. Het duel golfde op en neer en het was Huizen dat wederom het dichtst bij een treffer was. De paal voorkwam echter een grotere achterstand voor de mannen van trainer Arno Hoekstra. 

Heft in handen

Hierna nam Berkum het heft in handen en kwam het via Marc van der Meulen op gelijke hoogte, 1-1. Nog geen drie minuten later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Johnsen Bacuna schoot de 2-1 tegen de touwen en dat was tevens de stand waarmee beide ploegen aan de thee gingen.

Titelstrijd

In de tweede helft kreeg Berkum voldoende kansen, maar verzuimde het om het duel definitief in het slot te gooien. Ondanks dat Huizen hierdoor in leven bleef was de hekkensluiter niet bij machte om écht gevaarlijk te worden. Doelpunten vielen er niet meer aan de Boerendanserdijk en dus doet Berkum nog altijd volop mee in de race om het kampioenschap.

Berkum - Huizen 2-1

0-1 Thomas Malolepszy (6)

1-1 Marc van der Meulen (28)

2-1 Johnsen Bacuna (31)

Bekijk hier de statistieken van Berkum.

Deel dit artikel: